Refslund - Refshauge Slægtsside

Velkommen til Birgitte Refshauges slægtsforskning

 

Min slægtsforskning begyndte i 2010 da DR sendte udsendelserne "Ved du hvem du er?" Her var to afsnit særligt interessante, fordi de havde forbindelse til min søn. Først og fremmest har jeg arbejdet med min egen linje - og selvfølgelig sønnikes - men det blev hurtigt udvidet til at omfatte sidegrene. Der kom flere og flere med, onkler, tanter, grandonkler og -tanter osv.  Det har også givet fornyet kontakt med kusiner og fætre. Historisk er det spændende, fordi store dele af vores slægt stammer fra Sønderjylland - og dermed har del i begivenhederne i hertugdømmerne Slesvig-Holsten.

 

Navnet Refshauge stammer fra  en gård der i dag hedder Revshave i Fjelstrup ved Haderslev, hvor de skiftedes til at hedde Jes Pedersen og Peder Jessen. Den første der bar navnet var Jes Hansen Ræfshave, født 1773, der dog til hverdag bare kaldtes Pedersen. Han var den yngste af en større søskendeflok og den eneste der blev døbt med gårdens navn. I kirkebøgerne har der været forskellige stavemåder: Ræfshave, Revshaue, Refshaue og sluttelig Refshauge.

 

I Danmark er vi 114 ( Danmarks Statistik 2014) der bærer navnet Refshauge. I løbet af 1800-tallet, var der en udvandringsbølge fra Sønderjylland, dels fordi nogle unge mænd ville undgå preussisk militærtjeneste, dels fordi det var dårlige tider. Således var der også nogle Refshauge'r der slog sig ned  i USA og stiftede familie. Herfra er nogle på et tidspunkt draget videre til Australien, hvor man også kan finde en del der hedder Refshauge.

 

Refslund-navnet er min mors - hun er født Refslund Nielsen og da hun blev gift med min far, kom hun til at hedde Refslund Refshauge. Det blev mine søskende og jeg forskånet for. Mine forældre var heldigvis praktiske folk, og nøjedes med at kalde os Refshauge.

 

Der er muligvis lidt rod i data vedr. Refslund-slægten, da en del er skrevet af fra min mormors efterladte håndskrevne notater og mangler at blive verificeret (så pas på med at skrive af hvor der ingen dokumentation er). Mange af dem var tilknyttet de grundtvigske frikirker i Bovlund og Haderslev hvorfor de ikke er registreret i de almindelige kirkebøger.

Fog-delen tilhører min søns fars familie der udover præster, grosserere, isenkræmmere og en lampefabrikant tæller en kongelig konfessionarius i det fjerne - og i det nære, en smed fra Kregme.

Tak for besøget.

kontakt: birgitterefshauge@gmail.com


13. marts 2018 - 8:35:19
Statistik — Refslund - Refshauge Slægtsside

Dette stamtræ blev sidst opdateret 20. oktober 2018.

Individer
Mænd
279
50,4 %
Kvinder
263
47,5 %
Total antal efternavne
Familier

Oftest forekommende efternavne
Andersen, Fog, Foged, Hansen, Nielsen, Pedersen, Refshauge, Refslund, Thomsen, Thuesen

Nyheder
Der findes ingen nyhedsartikler endnu.
Favoritter
Diasserie