Astrologisk nytår 20. marts 2017

Den 20. marts 2017 kl. 11.29 (i Danmark) er det nytår, når det kommer til astrologers tidsregning. Det giver mere mening at tolke på årets kvalitet, når Solen går i Vædderen, dyrekredsens første tegn, end til nytåret ved årsskiftet der blot betegner en vedtaget dato og ikke en astronomisk eller årstidsbestemt begivenhed, som i dette tilfælde er jævndøgn.  Herunder ses horoskopet for det nye astrologiske år. Det reflekterer jeg lidt over i det følgende.

Horoskopet er opstillet for tidspunktet for Solens indgang i Vædder beregnet for København. Solen er i 10. hus sammen med healerplaneten Chiron (der stadig er i Fiskene) den retrograde fredsplanet Venus, budbringeren Merkur og oprøreren Uranus.  Det tyder på at der kommer til at være temmelig meget aktivitet på den offentlige scene (Solen i 10. hus) i det kommende år og i særdeleshed det kommende kvartal. Muligvis med kortsigtede løsninger og konsekvenser – som det kan blive med den utålmodige Vædder. Det går måske lidt for stærkt. Ambitionerne er der, men er det de rigtige ambitioner? Er det holdbart? Jeg forventer at der på regeringsniveau vil komme ændringer og flere næser fordi nogle ikke gør arbejdet godt nok, grundigt nok. Individuelt mærker mange det måske allerede som nervøsitet og forhøjet stressniveau. Der er mere “fidgeting” end normalt.

Vi har længe kunne se Venus som aftenstjerne, planeten med det klareste lys blinkende i den vestlige horisont lige efter solnedgang. Så længe Venus er aftenstjerne,  er hun i det mest feminine hjørne. Det er en tid hvor vi kan reflektere over værdier og relationer, måske afslutninger der leder frem til noget nyt? Læg mærke til om der i den senere tid er sket noget på det område der kræver din stillingtagen og evt. omstilling.

Den 25. marts vil Venus ramle baglæns ind foran Solen og være helt opslugt af dens stråler. Vi trækker os tilbage i lønkammeret, er måske ikke så tilgængelige for hinanden som ellers. Når planeten igen dukker op på morgenhimlen, er det med fornyet kraft og med mere maskulin og udadvendt handleenergi. Det vil være tid at foretage ændringer i praksis. Jeg er ikke helt sikker på hvornår det er, men en kilde nævner 3. juni som det tidspunkt Venus igen ses klarest i øst – men jeg tror den er der noget før, bare mindre lysende. Jeg har stadig noget at lære om astronomi! Vi holder øje med det og tjekker en almanak (som ikke lige er tilgængelig i skrivende stund).

Endnu et tema er aktuelt i horoskopet – Månens konjunktion med Saturn netop som Solen går i Vædder. Det sker i Skytten og i 6. hus. Det tegner et billede af, at folket (Månen) er træt af politisk (Saturn) miskmask, der kan komme uro på arbejdsmarkedet (6. hus), “sandheder” kommer frem i lyset og giver anledning til etiske (Skytte) diskussioner, sundhedsvæsenet (også 6. hus) får også kritik fra folket. Der kan måske være noget i vente omkring for eksempel Alternativets forslag om at hvis der er mindst 50.000 underskrifter for at et forslag skal behandles – så skal det tages op i Folketinget. Det ville være et oplagt Måne-Saturnsamarbejde.  Men lad os se hvad der sker – læg mærke til det usædvanlige!

Her i hjemmeklosteret har der været forholdsvis meget aktivitet og mere  målrettethed.  Jeg er i færd med at genopfriske den græsk-romerske mytologi.  Som klassisk-sproglig student har jeg haft en del med den hellenistiske verden at gøre. Især er jeg optaget af Planeternes affinitet med de græske gudesagn, og hvordan det hænger sammen med klassisk astrologisk tolkning. Det er noget nørdet noget – men al arbejdet værd. En del af det udkommer som artikler i Horoskopbladet Stjernerne i løbet af året. Du kan læse om Uranus-Prometheus i Væddernummeret 2017. Næste artikel bliver om Venus og gudinderne – formentlig i Tyrenummeret der udkommer 20. april 2017.

Og hermed vil jeg ønske alle et GODT NYTÅR.