Det er tid til forandring…

…og andre tanker der trænger sig på.

Som skrevet i forrige indlæg, så er vandrefuglen vågnet op med magiske støvler. Jeg har et mål om at nå 100 km travetur om måneden. Januar nåede jeg op på 105 km og Februar blev det til præcis 100 den 28. Så tog jeg en pause den 29…  Det sjove er, at de der magiske støvler faktisk har gjort en forskel. Jeg føler mig sikker og kan gå rask til. Hele 2019 var jeg handicappet af brækkede skuldre og det gjorde at jeg blev passiv og usikker.  Nu står støvlerne henne ved døren og kalder på mig hver dag – og så er det bare at komme ud. Det er næsten som at have fået hund…

Hvad er mere nyt?
En ny dille er flyttet ind hos mig i form af en ipadpencil og en tegneapp til ipaden. Tutorials på youtube sørger for at jeg kan finde rundt i de enkelte dele – det er et meget stort stykke software med mange muligheder.  Det er let at fare vild i.  Som med så meget andet, der kræver fordybelse, så går tiden uden at jeg opdager det. Pludselig er det blevet mørkt, jeg har glemt at spise, glemt at se nyhederne (som jeg på ingen måde savner) og glemt at børste tænder. Til gengæld fremkommer der digitale tegninger som jeg ikke troede jeg kunne kreere.  En fed måde at glemme sig selv på.  Meget meditativt.  Mandalamalebøgerne der var et hit for nogle år siden, kan slet ikke hamle op med det her – der kan jeg føle mig låst fast i mønstre som keder hjernen. Med digital tegning skaber jeg selv mønstrene og kan lave effekter og farver med de forskellige “brushes”.

Astrologien har jeg også glemt alt om – og det er rart nok at tage en pause fra det. Der kan jeg også let ryge ind i fastlåste mønstre og så ryger kreativiteten.

Min hjemmeside her har også stået stille. Ikke noget at skrive om, ikke noget at vise eller dele. Hver gang jeg er begyndt på noget her, er det gået i stå. Ligesom stivnet.

Så gik det op for mig, at når noget stivner i en form, så  hjælper det at opløse den. Simpelthen flytte rundt på tingene, slette og opdatere. I gamle dage, da jeg var yngre og mere adræt, flyttede jeg rundt på møblerne når mit sind begyndte at køre i faste riller. Det er ligesom en spænding i kroppen, som jeg tror er et meget almindeligt tegn på at “noget” skal forandres. Jeg kunne også finde forløsning i simpelthen at flytte til en anden adresse. Det gør jeg så ikke nu, for jeg bor godt og billigt. Jeg flytter heller ikke møblerne, for skuldrene kan ikke lide at jeg slæber tunge ting.

Men så er der hjemmesiden. Jeg overvejede at lukke den helt ned og finde et nyt domænenavn. Starte forfra. Indtil jeg besindede mig og i stedet gav mig til at installere et andet tema. Det har jeg gjort mange gange før. Og det har virket. Og domænenavnet er jo mit, så hvorfor ændre på det?

Mine indlæg har i de senere år været mere og mere centreret omkring astrologi. Det gav mig også en følelse af stivnen. Som en forventning (der vel egentlig kun kommer fra mig selv) om at levere det sidste nye på aspekternes himmelhvælv. Det kan – og vil – jeg slet ikke leve op til.  Jeg kommer aldrig til at skrive “månedens stjernetegn”. Der er så meget af det i forvejen ude på internettet, at jeg simpelthen bliver træt bare ved tanken.

Jeg vil meget hellere dykke ned i de specielle og mere uudforskede områder. Finde den røde tråd eller sammenhænge som ikke optræder i det jeg kalder “folkeastrologi” – altså den gængse, kollektive opfattelse af hvad astrologi er og kan, som oftest begrænser sig til hvilket stjernetegn man er født i og hvem man evt. passer sammen med. Der er så meget andet og mere interessant at bruge astrologi til.   Engang sagde jeg at jeg “ville være astrolog”, men på en eller anden sær måde får titlen mig til at stritte. Måske fordi det vækker forventninger om hvad en astrolog er og kan levere. Og det er ikke kun mine egne forventninger – der er også fordommene der bunder i manglende kendskab til faget. Jeg ER ikke astrolog, jeg studerer og iagttager astrologiske sammenhænge (måske er jeg ude i pernittengryneri her).

Claus Houlbergs skrev et eller andet sted at et horoskop skal læses for en person, hvis det giver mening. Det kan jeg kun tilslutte mig. Et horoskop skal sættes ind i en kontekst, ellers giver det ingen mening. Astrologen må vide, hvad klienten skal bruge det til og i hvilken sammenhæng det skal ses. Det er nødvendigt at vide hvem og hvad horoskopet er for. En gang for længe siden, da jeg spurgte ind til et bestemt tema hos en klient, sagde hun, at “det må du, der er astrolog, da finde ud af”. Jeg gav hende pengene retur og sagde tak for i dag.

Det er klienten der ved noget om sig selv – det gør hverken astrologen eller horoskopet. Og den tese vil jeg slå på tromme for: at astrologi er et redskab til indsigt på forskellige planer og i forskellige sammenhænge – personligt, psykologisk, samfundsmæssigt og historisk. Og sikkert meget andet også.

ooo000ooo

I dag er det søndag. Det er kvindernes Internationale Kampdag. Coronaen raser uhæmmet mens regeringer kæmper for at få det til at se ud som om de har styr på det.  Det er meget let at få øje på astrologien i det: Saturn, Pluto, Mars og Jupiter samt den sydgående Måneknude ligger som et stellium spredt ud over hele Stenbukkens tegn. Det kan skabe ansvarlig handling (Saturn og Mars) og det kan skabe frygt (Pluto) og Jupiter er den der får det op i så stor en skala som vi har set det. Saturn i de sidste grader af Stenbukken vil flytte sig ind i Vandbæreren den 23. Marts. Det vil måske skabe en ny måde at se tingene på. Kan en vaccine være på vej?

Samtidig med dette skift danner Pluto, Mars og Jupiter en tæt konjunktion i 24 grader Stenbuk. Det ligner en slags kulmination på en langvarig situation og det kan ligne et slags brag. Men hvordan det brag finder sted aner jeg ikke noget om. Det må vi se når tiden nærmer sig. Det er lige omkring jævndøgn der er den 20. marts, det astrologiske nytår, Solen starter forfra i Vædderen.

Måneknudeaksen er også på vej ud af Stenbukken i den anden ende og vil gå ind i Skytte-Tvilling i starten af Maj. Det vil også ændre den aktuelle tidsånd og måske lette den kollektive frygt noget. Lad os se.

Et andet lille kuriosum: Chiron (der traditionelt har at gøre med handicap, sårethed og healing), ligger netop nu i tæt konjunktion med Lilith (den sorte Måne, Hekate) i 4-5 grader Vædder og danner dermed kvadrat til Måneknudeaksen. Jeg ved ikke meget om Lilith, men det lader lige til at være vand på en virusmølle.  Meget af det vi tager for givet, viser sig at være usikkert og årsagen er noget vi ikke umiddelbart kan se.

Hverken Måneknuderne eller Lilith er himmellegemer, men fiktive punkter. Jeg vender tilbage med mere om Lilith en anden gang.

Det var bare lidt til eftertanke.
Og jeg er i gang igen.
Tak for det.