Løven

Element – Ild
Dynamik – Fast
Polaritet – Aktiv, udadvendt, yang, maskulin
Hersker – Solen
Periode – 22. juli – 23. august

Løven kommer ind i salen, lidt for sent – nok til at folk lige når at undre sig over hvor den bliver af. Så gør den sin entre. Med store armbevægelser og kongelig mine træder den ind med alles blikke rettet mod sig. “Har I set mig”? Der er gerne drama omkring ham. Følelser forstærkes og udspilles med malerisk sprog og fagter. Løven kan gøre et stort nummer ud af små ting.

Det er selvfølgelig en karikatur og dog er det en Løves kendetegn gerne at ville være centrum i et selskab. Løven er social, festlig – og selvcentreret, så det er ikke fra en Løve vi skal forvente den store interesse for hvordan andre har det. Til gengæld får vi underholdning, sjov og ballade når den ruller sig ud.

Løvemennesker er gode til at performe. Vi finder dem på talerstole, teaterscener, filmlærredet, i kunstverdenen. Hvis ikke de er udøvende selv, så er de kreative på andre måder i deres job – gerne lederjob – som de udfylder med fantasi og utraditionelle metoder og arbejdsgange. Vi finder dem også som storforbrugere af kulturtilbud, som de går op i med liv og sjæl.

Løven er zodiakens legebarn der elsker oplevelser og sjov. Skyggesiden kan være opblæsthed og selvhøjtidelighed. I grunden kan den også være genert og blufærdig og lide af sceneskræk. Derfor siger man også om Løven at den er modig og stærk – det er nemlig kun den frygtsomme der skal oparbejde mod til at springe ud i livet og stråle. Det er jo Solens eget tegn.