Skorpionen

Element – Vand
Dynamik – Fast
Polaritet – Passiv, indadvendt, yin, feminin
Herskere – Pluto og Mars
Periode – 23. oktober-22. november

Skorpionen er et feminint tegn. Et mørkt, koldt og fugtigt tegn der ikke let giver sine hemmeligheder fra sig. Den holder sig tilbage og trækker sig, når den føler sig truet. Og der skal ikke meget til.

Skorpionen har et følsomt, uudgrundeligt sind. Det er mørket der trækker, dæmonerne, de dybe psykiske grotter der kun lader sig se i nære og tætte relationer i et fortroligt rum. Det er her vi går ned i sindets ubevidste kældre og afslører frygt og fascination af det forbudte.

Skorpionen har en evne til at opfange andre menneskers følelser, som om den har en radar indbygget.  Den er ekspert i at hjælpe andre i nød, som læge, kirurg eller psykoterapeut – eller hvis den er negativt indstillet, til at manipulere med andre mennesker.

Det gode ved Skorpioner er, at de tør kigge på det som andre ikke tør nærme sig, fordi de har en fascination af det som er tabu. Specielt seksualitet, død og genfødsel.

Skorpionen kan holde på hemmeligheder – men også på en subtil og indirekte måde afsløre dem, når det er påkrævet. De er gode i fag der kræver tavshedspligt… og hvem er vel mere tavse end spioner, agenter og detektiver?

Jeg kom til at tænke på et par forfatter- og filmfolk der kunne have fremtrædende skorpiontræk og tjekkede deres data: Gyserfilmmanden Alfred Hitchcock har Månen i Skorpion – i konjunktion med Jupiter og kvadrat til Løveascendanten. Spionromanforfatteren John le Carre (som jeg desværre ikke kunne finde fødselstid på) har Mars og Venus i Skorpion.

Vi har alle en Skorpion i horoskopet – spørgsmålet er blot hvordan og hvor den er repræsenteret. Der hvor Skorpionen er – med eller uden planeter i tegnet – er der hvor vi går mest stille med dørene.