Stenbukken

Element – Jord
Dynamik – Kardinal
Polaritet – Passiv, indadvendt, yin, feminin
Hersker – Saturn
Periode – 21. december-20. januar

Så er vi kommet til solhverv på Stenbukkens vendekreds i nord, hvor vinteren som regel for alvor sætter ind.

Stenbukken er en bjergged der sætter sine ben med forsigtighed ved først at prøve om grunden er sikker, før den tager skridtet. Det kan man også sige om Stenbukkens tegn i Dyrekredsen.

Stenbukken har brug for sikkerhed, tryghed og vished og den skaffer sig det ved at sørge for at have kontrollen. Man kan finde Stenbukke i administrative funktioner, gerne i stat og kommune med jobgaranti og pensionsordning.

Stenbukken er en tilbageholdende fyr der helst går i neutralt tøj. Ikke noget med farvestrålende t-shirts med budskaber på eller andet lir. Vi har at gøre med et ambitiøst tegn, der stræber efter toppen uanset hvilket fag den befinder sig i. Det må gerne give prestige og et godt afkast – men allermest er det vigtigt at have status og at skabe resultater.

De er ikke som Løven, der vil være direktør med det samme. Stenbukken arbejder sig op gennem lagene i virksomheden og lærer dermed alle grene af den at kende, før den ender som direktør for det hele og en dygtig leder, der kender sine ansattes udfordringer.

Stenbukkemennesket har flair for sammenhængskraft i samfundet, som den henter i historien. Den kender fortidens og forfædrenes værdi og bruger den som afsæt til nutiden. Erfaringer er en ressource og den trækker gerne på de ældres viden og visdom som den omsætter til nutidens fordringer.

Arbejdsomhed og omhu er kendetegn for Stenbukke og det er noget af det, der bringer dem langt på stigen til succes. Og succes, defineret individuelt, er deres ultimative mål. Stenbukke er gode til at se tingene fra oven – dvs. at de har evner for overblik og orden. Selv om de kan have god humor – så er de for det meste seriøse og kan være lidt generte og tilbageholdende.

Det er let at glemme at Stenbukken faktisk er et feminint tegn, fordi den bliver forbundet med høj status og lederambitioner der igennem – vestlig -historie, har været forbeholdt mænd.

Saturn er hersker i tegnet, og forbindes med ansvar, alvor, erfaring og pligt. En arv, der først for få årtier siden er begyndt at blive migreret til kvinder på lige fod med mænd.