Tyren

Element – Jord
Dynamik – Fast
Polaritet – Passiv, indadvendt, yin, feminin
Hersker – Venus
Periode – 19. april-21. maj

Tyren oplever livet gennem sine sanser, ved at røre ved ting og at blive berørt – både psykisk og fysisk. Den kan lide at se naturen gro i al sin frodighed, glædes ved duften af fugtig skovbund, god mad og drikke, smukke ting, musik og poesi. Tyren er et sensuelt og sensitivt tegn.

Da Tyren er et fast jordtegn har den fået et kedeligt ry for at være stædig og rethaverisk, men er også udholdende og vedholdende. Den giver sig ikke så let når den har fået en god ide. Tyren kan ikke lide at blive påduttet noget fra andre, men med lidt venlig overtalelse over tid, kan den godt, omend modstræbende, ændre mening. Af natur er Tyren en smule konservativ og bryder sig ikke om for mange og for store forandringer. Forudsigelighed er tryghed. Traditionelt betragtes Tyren som langsom og sindig, som om det er en fejl – men det er mere udtryk for at Tyren har brug for god tid. En presset Tyr er en stresset Tyr, og det kommer der ikke noget godt ud af.

Tyren er sensitiv, måske nærtagende og lukker i hvis den bliver kritiseret. Tyren taler ikke så meget, men kan have stærke følelser, som bedst udtrykkes gennem kunst, litteratur, poesi og sang.

Tyren er glad for ting. Smukke ting, kunstgenstande, god klassisk kvalitet. Den er god til alt det med økonomi og sparer op eller investerer sikkert og fornuftigt. Den kan godt lide at gøre en god handel og kan få det dårligt, hvis den har købt noget for dyrt. Den er ikke nærig for den er også en livsnyder – gourmeten, feinschmeckeren, vinkenderen og holder af at dele det med sin elskede. Tyrens arbejde og interesser er ofte noget med penge og handel, mad, design, formgivning, landbrug og andre konkret orienterede områder. Den praktiske sans er stærkere end abstraktionsevnen.

Tyren kan lide at se godt ud – god kvalitet er vigtigere end at det er billigt. Er det genbrug må det gerne være vintage, et klassisk look, der ikke vækker opsigt og som kan holde længe. Bæredygtighed ligger Tyren nær – det at bevare og passe på jordens ressourcer er vigtigt.

En særlig tyreegenskab er at vegetere. At sidde ved bredden af en sø og høre små bølger klukke, blunde under et stort og meget gammelt egetræ hvor den kan mærke historiens vingesus gennem træets bark og mærke den varme jord under sig.

Tyren fører ikke an – det har den andre til – til gengæld støtter den gerne op om projekter den går helhjertet ind for.

Tyren sætter pris på at eje hus, bil, kone/mand, børn og jord – ligesom der også skal være penge i banken. Det er dens tryghed og hvis trygheden bliver truet, kan Tyren få det meget dårligt. Tyren er meget rolig og besindig og der skal meget til at få den i affekt. Den hidser sig ikke op over småting – indtil et vist punkt. Når den er blevet tirret og har været tålmodig og langmodig længe nok, kan den få pludselige raserianfald der kan få en betonbunker til at ryste. Og lige så pludseligt kan anfaldet være ovre. Jeg kalder det “Ferdinand-effekten” efter historien om Tyren Ferdinand.

Tyren føler sig generelt godt tilpas i romantiske smukke omgivelser med rolige jordfarver der afspejler årstiden og humøret.