Vandbæreren

Element – Luft
Dynamik – Fast
Polaritet – Aktiv, udadvendt, yang, maskulin
Hersker – Uranus  (og Saturn)
Periode – 20. januar-19. februar

“I love humanity, it is the people in it I dislike”

Hvem citatet stammer fra ved jeg ikke, men det passer godt på Vandbærertegnet. Det distancerede menneske med de fremsynede ideer til at forbedre menneskets livsvilkår. Her har vi opfinderen, teknologen, robotudvikleren, videnskabsmanden og – præsten. Ja… det undrede også mig da jeg stødte på en astrolog – Douglas Lannark – der skriver at Vandbæreren er et præstetegn i en astrologisk analyse af N.F.S. Grundtvigs horoskop i bogen “Frederik”, af Ebbe Kløvedal Reich. Jeg har dog ikke set noget belæg herfor. Måske handler det mere om “tjeneste”.

I folkemunde og ældre dansk astrologi, hedder den ikke Vandbærer, men Vandmanden. Et helt og aldeles misvisende navn, der giver associationer til et hvirvelløst havdyr – goplen. Lad det hermed være slået fast, at tegnet er afbildet ved et menneske – en mand – der bærer en krukke som den skænker vand af. Livets vand, visdommens vand, indvielsens vand. Altså en VandBÆRER.

Vandbæreren er en tjener der bringer vand til guderne på Olympen. Og mon ikke det også har dryppet på menneskene? Symbolet tegnes som to bølgelinjer. Nok bringer Vandbæreren livgivende vand til den tørstende sjæl – men det er et lufttegn, og bølgelinjerne kan også opfattes som radiofrekvenser. Men heraf kan man måske udlede “præstetegnet” – jeg har dog ikke set at der skulle være flere præster med stærke Vandbærerpræg. Tvært imod.

Vandbæreren kan være ekscentrisk, en original, en der stikker ud fra “Normen” (et begreb der næsten er ved at visne) – når “normen” er det som de fleste gør, så gør Vandbæreren pr automatik noget helt andet. Derfor kan han virke provokerende og som en outsider. Som skolebarn måske så meget at han bliver mobbet. Senere som voksen, hvis han tager sin outsiderside til sig kan han på sit felt blive en stor personlighed i offentlighedens lys. I kompenseret form kan han blive den evigt utilpassede provokatør blot for provokationens skyld.

Men han er altså også en formidler af det guddommelige lys. Vi kan finde Vandbæreren som videnskabsmand, opfinder, astrolog, astronaut og lignende ikke-normative områder. Han er intelligent ud over det sædvanlige og bruger det til at tænke ud af boksen ligegyldigt på hvilket niveau han lever… det er jo ikke alle Vandbærere der bliver noget stort. De fleste vandbærere vil leve et outsiderliv i relativ ubemærkethed.

Man skal ikke forvente stormende følelser fra en Vandbærer. Den er nøgtern, objektiv, systematisk og ser mønstre fremfor at have fornemmelser. Det er den pludselige indsigts tegn, som en åbenhed for en universel intelligens, der bliver kanaliseret igennem den. Medfølelse og empati er fremmedord i dens vokabularium. Derfor kan Vandbæreren blive opfattet som kølig og ufølsom af mere sensitive medmennesker.

Hos Vandbæreren får man noget at vide om den sidste nye gadget, de seneste videnskabelige opdagelser og man har et menneske der er eminent som chefteoretiker for revolutionen, for den humanitære hjælpeindsats og for den digitale omstilling.