Et uinspireret skriv om nu’et

Jeg er gerådet i en form for vildrede; det der mellemrum mellem fortiden der er forbi og fremtiden der ikke er ankommet endnu.  Ergo – siger den kloge filosof – er der kun Nu. Hvilken lettelse.

Men hvad er det for et Nu?  Sommerferien er forbi. Juli måned føles næsten altid som en parentes hvor alt går i stå; hverdagen aflyst og afløst af kalorielet underholdning, grillpølser og alkohol.  Juli er for mig en måned der ofte føles klaustrofobisk – måske skyldes det at Solen går gennem Krebsen og dermed mit 12. hus?  I år har det været særlig mærkbart – jeg er uinspireret, ukoncentreret, let deprimeret, en smule angst for at bevæge mig ud blandt mennesker og har mistet evnen til fordybelse og skrivelysten.  Dette pga den usædvanlige situation vi er i,  hvilket endda er blevet bekræftet af sundhedsmyndighedernes udmeldinger om, at mange mennesker går med disse psykiske symptomer. Det er altså ikke mig der er noget i vejen med. Hvilken lettelse.  Men – det fylder og er årsagen til, at jeg ikke har skrevet noget i seks uger.  Jeg er træt.

Og nu er det for længst august. Skolerne starter i dag. Coronasmitten i samfundet og verden er øget – det sagde jeg jo at den ville – set i astrologisk logik. Hverdagen fortsætter med at kalde på vores opmærksomhed og evne til at være i nu’et og udholde det psykiske pres.

Mars er i Vædderen – og lige i disse dage oven i købet i  kvadrataspekt til Jupiter, Pluto og Saturn i nævnte rækkefølge. Planeten ramte Jupiterkvadratet den 4. august, dagen før et lager med ammoniumnitrat sprang i luften i Beirut. (Mars kan tænde gnister og Jupiter gør det meget stort).  Den 13. august vil Mars ramme  eksakt ind i kvadratet til Pluto (det lyder næsten som en implosion)  og den 24. august er der kvadrat til Saturn (der lyder som seriøs oprydning og restriktioner i lyset af de to forrige aspekter).   Men det er lettere at spå om fortiden, så jeg vil blot vente og se;  der skal nok komme noget. Verden er under massiv forandring næsten alle steder…

Eftersom der ikke er meget jeg som enkeltindivid kan gøre, vil jeg tage mig af min egen mikroverden og se at komme op af sommersumpen og i gang med noget der kan give mig astrologien og skrivelysten tilbage. Foreløbig har jeg sagt den her hjemmeside op og vil – om alt går vel – flytte indholdet til en anden server, en billigere udbyder. Det betyder at der kommer en periode hvor siden ikke vil være tilgængelig.  Måske vil jeg starte på en frisk med et nyt blognavn og kun flytte de mest relevante sider og indlæg med. Jeg ved det endnu ikke, jeg ved blot at der skal ske en fornyelse.

Kontakten til den indre verden- sjælskontakten, åndskontakten – synes at være forstummet eller også er det fordi jeg ikke hører ordenligt efter.  Det er ikke første gang det sker og jeg må væbne mig med tålmodighed indtil der er en mere tydelig kommunikation med de indre kanaler igen. Jeg har tillid til at det nok skal komme.

I mellemtiden må jeg tage mig af de jordiske anliggender – tage opvasken, stryge skjorter, se min familie og venner i det omfang corona gør det muligt og forsøge at holde optimismen intakt.

Det ser ud til at vi “kun” når op på 27 grader i dag i Lyngby – og det er da et skridt i den rigtige retning.

Det var bare det for nu.
Tak for læsning.