Hjemløshed… og neptunsk rod…

Det her sted havde jeg planlagt at nedlægge – lukke, slukke og lave noget andet. Havde egentlig gjort det. Men så blev jeg rastløs. Følte mig hjemløs. Det her internet er blevet et meget stort sted og min plads i det er meget meget lille. En lillebitte prik i det kæmpestore univers. Og netop derfor føltes det vigtigt at blive hvor jeg er. Med det navn jeg har.

“Sat ud” – 1892 Erik Henningsen (smk.dk)

Meget forandres i disse år. Der nedlægges, flyttes, genoprettes, luges, muges og renses ud overalt. Sådan forekommer det mig at tidsånden er. Om det skyldes corona og de indsigter det har bragt eller noget andet kan jeg ikke sige.

Igennem hele mit liv har jeg oplevet forandringer, store og små. Selvgestaltede såvel som ufrivillige. Det hører til naturens orden. Og jo ældre jeg er blevet, jo mere holder jeg af det kendte og forudsigelige. Blogplatformen WordPress har ændret sig væsentligt det seneste år – og jeg orkede ikke sætte mig ind i det igen. Læse lange manualer og vejledninger, gennemskue plugins og sikkerhed. Ja, jeg er en ældre dame nu med alt hvad der kommer af nedsat reaktionstid, dårligere hukommelse og langsommere og fladere læringskurve.  Så derfor rykkede jeg hele hjemmesiden til Blogger, den gratis platform på google hvor jeg ikke skulle bekymre mig om opdateringer og maskinrum. Men men men – det er ikke rigtig mit sted. Så efter et par måneder på blogfeltfod, er jeg vendt tilbage til mit gamle, velkendte domæne med hele musikken.

I bund og grund er det en mindre eksistentiel krise jeg befinder mig i, og det afspejler sig så her i min lille niche i cyberspace.  Astrologisk så har jeg i disse tider nogle udfordrende aspekter fra Neptun og Pluto der i transit befinder sig henholdsvis på min MC og min Descendant, foruden Uranus der har kørt frem og tilbage over radix Merkur. Samtidig er progressiv Sol i den sidste grad af Krebsen for at skifte til Løven i løbet af den næste halve års tid.  Det er en overgangsperiode – og med Neptun på MC er det nok mere forvirring end klarhed der præger situationen  og Pluto på descendanten der omkalfatrer alt der har at gøre med relationer.  Progressiv Sol får en ny “farve” – fra den følsomme, men også aktivt handlende Krebs der for det meste er optaget af andres ve og vel, til den mere jeg-orienterede Løve, der nok kan være empatisk, men som inviterer til at jeg tager vare på mig selv før jeg kan være til nytte for andre.

Et andet aspekt af det med “blog” er, at det ser ud til at være et uddøende fænomen. Det er ikke mange der skriver blog med en personlig tone, som for bare ti år siden.  Jeg har også læst “eksperters” anbefalinger og vejledninger til nye bloggere – hvordan “man” gør.  Det handler om at sælge noget, bygge en business og lave en portefølje for sine produkter eller at gøre reklame for andres skrammel. Det afspejler sig også i de fleste blogskabeloner, at de er bygget til webshops og er ufatteligt ensformige. Hvor pokker er de frit og kreativt skrivende folk blevet af?  Er det mon Facebook og andre sociale medier der har opslugt alt og gjort os til flade, endimensionelle og fantasiløse væsener? Mig selv inkluderet. Det er mærkbart,  at sociale medier gør mig rastløs, hjemløs, ufordybet, ukoncentreret, ufokuseret og træt.

Så nu tager jeg mit cyberhjem siden 2006  tilbage. Måske er jeg en dinosaur i det her enorme sciencefiction-univers… og helt ærligt, hvis jeg er blevet umoderne – who cares?

I horoskopet står Neptun så nu og sitrer på min MC. Det betyder opløsning og erosion der i sidste ende kan bringe klarhed, fordi alt hvad der ikke er i overensstemmelse med “sandheden” – dvs den indre sandhed, altså min sandhed – bliver filtreret fra. Det er work-in-progress og den klarhed jeg håber på indfinder sig først når den store gasplanet har flyttet sig et godt stykke væk fra MC. Og det varer nogle år endnu.

Bloggen er geninstalleret men der mangler endnu en del genopretning. Billeder var ikke omfattet af backup,  så det bliver efter molbometoden – et ad gangen. Det er nørdearbejde og det tager tid. Men det er ok, jeg skal ikke nå noget og ingen steder hen.

Velkommen tilbage.