Høstfuldmåne – Vædder/Vægt

I aften, den 1. oktober 2020, klokken 23.05 er der fuldmåne. Solen 9 grader Vægt, Månen 9 grader Vædder.  Månen har just passeret Chiron på 7 grader Vædder, den lille planetoid, der handler om sårbarhed. Den bliver altså særligt aktiveret i disse dage. Her i Danmark, falder fuldmånen kollektivt hen over 4.-10. hus, der har at gøre med vores hjem, rødder og vores samfund.

Hvad betyder så det?
Dagen, og især aftenen, er velegnet til at reflektere eller meditere over din egen sårbarhed og over verdens sårbarhed i denne besynderlige tid vi lever i. Hvilken sårbarhed mærker du i dig selv – og hvordan oplever du det ude omkring dig.

Der er jo ingen tvivl om at coronasituationen påvirker os alle og det må vi forholde os til uanset hvilke regler der meldes ud. Det kaldes samfundssind, at udvise respekt og omsorg for hinanden når vi færdes og mødes. Den side kan ingen undslippe – selv om nogle enkeltindivider forsøger på det.

Fuldmånen er oplysende og klartseende,  Det er nu du kan se hvordan din egen adfærd udspiller sig – det der sker mellem dig som enkeltperson (Vædderprincippet) og de andre, fællesskabet (Vægtprincippet). Hvordan forholder du dig? Er der noget du kan gøre anderledes? Hvilke følelser vækker det i dig, at du skal “gøre som der bliver sagt” i familien og det sociale liv.

Fuldmånen er konfronterende. Det er jo en opposition men ikke nødvendigvis konfrontationer med andre mennesker – det er en konfrontation med dig selv.  Se ind i dit eget sind;  læg mærke til dine drømme. Jeg har selv haft en særlig drøm i nat, med nogle tydelige hints til Selvet, ting jeg ikke bryder mig om at se. Men de er der.

Det er høstfuldmåne og vi går virkelig ind i efteråret nu, her i nord. Vi er i mørkningen, der for mig er den bedste årstid. Alting trækker sig tilbage og tillader indadvendtheden at blomstre.  Det vil være mit fokus, at meditere på det seneste halve års hændelser og livsstil  – på godt og ondt – finde det stille rum indeni og være så nær jeg kan, med det og dem der betyder mest.

Det stille rum, hvor ånden har plads og sjælens brønd er uendelig.