Hvordan bliver man astrolog?

Hvor skal du begynde hvis du er blevet bidt af astrologi?

Et par gode grundbøger, kan sætte dig igang.  For eksempel Christian Borups “Astrologi for Nysgerrige”  og Irene Christensen “Horoskopets byggestene”.  Et supplement kan være Derek og Julia Parkers ”Astrologi, historie, teori og praksis” – et udmærket illustreret oversigtsværk oversat til dansk af Christian Borup. En værdifuld ressource på nettet er www.astro.com, som er en meget omfattende astrologisk webside, herunder astro-databank med horoskoper for alverdens kendisser.

Jeg er selv primært autodidakt og har taget enkelte kurser, bl.a. som “brevkursus” (ja, med rigtig papirpost og frimærker etc) på Faculty of Astrological Studies i England. Nu er de online og hedder astrology.org.uk. Senere supplerede jeg med avancerede  tydningskurser på Irene Christensen instituttet.

Lineær kontra cirkulær læring
Hvordan du studerer, afhænger af hvad du foretrækker. Jeg kalder det for lineær eller cirkulær læring.

Lineær læring, er når du tager stoffet i en logisk rækkefølge, som i a-b-c og først går videre til det næste, når første lektie er lært. Hvis du er den type, kan du have glæde af et veltilrettelagt kursus, der går frem i små skridt ad gangen.

Cirkulær læring er, når du springer mellem niveauerne, læser længere frem i bogen og støder på noget spændende, der egentlig forudsætter en viden du endnu ikke har. Så opdager du hullerne og må i gang med at samle det manglende op. Og sådan bliver det to skridt frem og et tilbage. Til sidst vil det hele forhåbentlig samle sig til en meningsfuld helhed. Cirkulær læring er en ustruktureret måde at lære på – og det kan forekomme kaotisk og rodet. Astrologi er egentlig ret systematisk og det kan være nødvendigt at have en metode at gå frem efter i din tydning. Det jeg manglede allermest i begyndelsen af mine studier var struktur.

En enkel fremgangsmåde for de første skridt er at:

  • Lære symbolerne udenad – tegn og planeters navne, element, dynamik og grundprincipper.
  • Lære husenes grundprincipper udenad.
  • Lære “urhoroskopet” at kende med tegnenes rækkefølge, planeternes herskerskaber.
  • Lære aspekternes grundprincipper udenad.

Astronomien, som astrologi bygger på, er det også vigtigt at studere, fordi det giver en klarere forståelse af planeternes indbyrdes forhold, afstande, omløbshastighed og andre “småting” der har betydning for en mere rumlig forståelse af vores solsystem.

Når du har din basis, bliver det sjovere at læse avis og se nyheder med planetprincipperne i baghovedet, eller at lære venner og familie at kende gennem deres horoskoper. For ikke at tale om dit eget horoskop – det mest spændende af alle. Ved at tyde en masse horoskoper og gøre det til en vane at sammenholde observationer i omverdenen med astrologien, vil tydningsfeltet udvide sig og blive mere nuanceret.

Om fødselstidspunkter
De vigtiste omdrejningspunkter for et horoskop er fødselstidspunktet og det geografiske sted. Det er disse faktorer der gør horoskopet unikt for ejeren.  For det meste kan forældrene huske det, men der kan være stor usikkerhed om det.  Nu kan man bestille sit eget fødselstidspunkt gratis på Rigsarkivet (mod tidligere omkring 700 kroner i gebyr).  Og så er det bare at gå i gang.