Chiron

Chiron er en af de yngste planeter i astrologien. Opdaget i 1977 netop som terapibølgen og den såkaldt “alternative” verden var i vækst. Chiron handler om healing.

Planeten blev hurtigt døbt “den sårede healer”. I mytologien er Chiron halvt hest halvt menneske og en udødelig guddom. Han pådrog sig et smertende sår som ikke kunne hele så han måtte lære at leve med det, for han kunne heller ikke dø. I sin søgen efter lindring for sin smerte bliver han derfor en dygtig healer og mentor, der underviser og hjælper andre.

Chiron i horoskopet viser – angiveligt – hvor det dybeste sjælesår i ens liv er, og indeholder samtidig midlet til at helbrede det. Præcis hvordan, er et spørgsmål om selvindsigt og erkendelse. Helbredelse er ikke det samme som at blive fri for det der plager, at det forsvinder som dug for solen og så er alt godt, ligesom at tage en pille og så er man rask. Healing er at slutte fred med livet som det er.

Alle mennesker lever med noget der bøvler – traumer, sårethed, ulykkelighed, forladthed, angst, svigt og sygdom. Helbredelsen kan på forunderlig vis ske, når vi accepterer realiteterne.  Det er ikke det samme som “at godtage” eller “godkende”. Accept er at vide, hvad man kan gøre noget ved, og hvad ikke. Sindsrobønnen er et godt eksempel herpå:

Jeg beder om sindsro til at acceptere hvad jeg ikke kan ændre,
mod til at ændre det jeg kan,
og visdom til at kende forskellen.

Chiron blev observeret i 1977, som en komet eller asteroide der svingede frem og tilbage mellem Saturn og Uranus, altså en art mellemled mellem den gamle skole og den nye skole. Det er æraen hvor begrebet “alternativ behandling” kom ind i sproget. Terapi og selvudvikling tog herefter fart i de næste årtier, for at blive nærmest mainstream i begyndelsen af det 21. århundrede. Alle taler om yoga, mindfulness, wellness og spiritualitet som helt almindelige hverdagsforeteelser og – ikke mindst – er det blevet “big business”.