Jupiter

Den store lykkebringer. Det er den gængse opfattelse af Jupiters virkning i horoskopet. Den er planeten for held og medgang. Ting lykkes ønsker opfyldes – men ikke nødvendigvis på den måde man havde tænkt det.

Jupiter er kendt for at gøre alt hvad den rører ved større. Ekspansion er det fine ord for det.  Udvidelse. Udvidelse af en virksomhed, sker under Jupiter. Hele vækstbegrebet sker under Jupiter. Det gælder så også for kroppen. Med Jupiter – f.eks. i aspekt med Venus – er der stor sandsynlighed for at tage på. Blive tyk.  Vi kender den joviale, madglade gourmet. Den ødsle jubeloptimist, den muntre, den ubekymrede, den der overdriver og kan være direkte grandios og ekstravagant. Vi taler om overflod, frugtbarhed og forsyn.

Vi kan også tale om filosofi, religion, jura og retfærdighed. Eller den storladne, gavmilde sjæl. Jupiter er karismatisk og lysende når den står stærkt. En åndfuld sjæl, med et rent hjerte. Det er den brede erfaring, viden og visioner. Det er kirkens folk og dem der underviser på højt niveau. Det er kunst – kultur og dannelse.

Jupiter er Zeus, gudernes gud og ophav til adskilligt afkom der befolker gudernes bolig, Olympen. Mange, flere, endnu flere. Meget og mest. Her kan vi ikke bruge “less is more” – her hersker “more is more”.