Mars

Drifter, vilje og handlekraft er det vi får af planeten Mars. Der er muskler, blod og energisk målrettethed bag vores handlinger. Vi får gjort det der er behov for. der er livsvilje og overlevelsesdrift. Det er den fysiske, seksuelle kraft, der er med til at give nyt liv – undfangelsen af et nyt menneske, artens videreførelse. Mars er Animus, det mandlige i kvindens psyke.

Når Mars er godt placeret i horoskopet, kan vi bruge den maskuline kraft, der sætter i værk og starter nyt, får tingene fra hånden. Mars beskytter og forsvarer, konkurrerer –  kæmper for at vinde.

Når Mars er belastet af konflikt, bliver det til  krig, ufred, ufokuseret rå aggression og raseri. En uintegreret Mars kan blive en tyran der gør livet surt for sine medmennesker, en der tromler andre ned. Det er den kriminelle psykopat, voldtægten, overgrebet, magtmisbruget. Eller når den er svækket, bliver vi passive, for eftergivende, tilbageholdende og sky.

Mars hersker som krigsguden Ares i det maskuline tegn Vædderen, det første tegn i dyrekredsen. Der hvor foråret på den nordlige halvkugle begynder med spire- og grokraft. Det er det evigt ungdommelige, det altid fornyende – en “beginners mind”, uanset alder.

Planeten har, sammen med Pluto, også hjemme i det feminine tegn Skorpion, som den seksuelle begærnatur, den fysiske drift mod liv og død.