Neptun

Smelte, opløse, overskride, transcendere (som er det samme som at overskride). Barrierer gennemsives, det er diffusion, osmose, læk. Det er de flygtige, luftige dufte, gasser, vinde. Det er olier, væsker – også de brændbare – som benzin, neon, freon. Kemiske stoffer, cannabis, morfin, kokain og andre bedøvende eller euforiserende medikamenter. Det er ting der findes, men som ikke kan lugtes, smages, ses eller mærkes – det subtile, det uerkendte, det ubevidste.

Neptun er drømmenes og visionernes planet. Filosoffens tankespind, idemagerens rige, kunstnerens domæne. At se det usynlige fordi man ser med en helt anden sans end det fysiske syn. At se med lukkede øjne. Neptun er ånd i ren form – eller åndelige ideer der undertrykker. Religiøse forestillinger.

Neptun er eventyr, magi, mystik og trylleri. Fortryllelse, betagelse og besættelse. Er der Neptunaspekter er det et advarselssignal om at se nøje efter det usete, det skjulte, det forførende, at man ikke bliver inflateret og kommer til at bedrage sig selv og det er en invitation til åndelige øvelser. Meditation, bøn og lovsang er en god måde at imødekomme Neptuns fordringer på.

Musik, især på strengeinstrumenter, sang, dans og billedkunst, fotografi og film hører til Neptuns domæne. Ligesom alt med vand – skibsfart, regn og verdenshavene.

Uklare forhold og gyngende grund, kan forekomme på det felt i horoskopet hvor Neptun er på besøg som transit.

Neptun blev opdaget i 1846. Den var på den tid æter først blev anvendt til bedøvelse, olieudvindingen begyndte, telegrafen blev udvidet og gasbelysningen blev almindelig og skabte et nyt ord: natteliv.