Solen

Uden Sol intet liv. Så kort kan det siges. Det er Solens placering i horoskopet, der afgør hvilket stjernetegn du er “født i”, som det populært hedder. Solen er ikke en planet, men en stjerne. Vi kalder den også, mere poetisk, for Himmellys.

Symbolet er en cirkel med en prik i midten.  Man kan kalde det for livsgnisten, det hvorom alting drejer sig. Det er Solen der danner baggrund for alt andet i horoskopet. Det er Solen der beskriver hvordan du inderst inde “er” – dvs, hvilke egenskaber du har, som du måske ikke engang er bevidst om. Det stjernetegn Solen står i,  afgør hvilke grundlæggende egenskaber du er kommet til verden med.

I ældre lærebøger, symboliserer Solen faderen.  Jeg opfatter Solen som min inderste kerne – det er mit eget lys, der aldrig kan tilhøre nogen anden.  Derfor betragter jeg ikke Solen som fadersymbolet i det personlige fødselshoroskop. Den rolle giver jeg til Saturn – i hvert fald indtil videre.

I øvrigt symboliserer Solen autoriteter (derfor har den også været symbol for faderen eller andre patriarker), det royale, kongen, energi og bevidsthed – din egen indre autoritet.

Solens gang gennem dyrekredsen giver de skiftende sæsoner gennem året deres identitet – stjernetegnene sætter temaerne for den  pågældende måned – som ikke er det samme som en kalendermåned.

Nedenfor kan du se hvornår Solen befinder sig i de 12 tegn – bemærk at datoen for tegnskiftet kan variere med en dag fra år til år. Hvis du er født på skiftedagen, afhænger dit stjernetegn af hvilket tidspunkt på døgnet du er født. Det kan du få at vide ved at få dit horoskop beregnet – f.eks. hos astro.com.  Eller skriv til mig hvilken dag, sted og især hvilket tidspunkt du er født på – så kan jeg nemt finde ud af det for dig:  mail (snabela) birgitterefshauge.dk

Vædderen  20. marts – 19. april
Tyren 19. april – 20. maj
Tvillingerne 20. maj – 21. juni
Krebsen 21. juni -22. juli
Løven 22. juli – 22. august
Jomfruen 22. august – 22. september
Vægten 22. september – 23. oktober
Skorpionen 23. oktober – 22. november
Skytten 22. november – 21. december
Stenbukken 21. december – 19. januar
Vandbæreren 19. januar – 18. februar
Fiskene 18. februar – 20. marts