Så kom vi så langt

Flammen kaster ingen skyggeDa 2010 randt ud, sagde jeg med glæde farvel til året der gik og med glæde goddag til 2011. Nu er det så farvel til 2011 og goddag til 2012. Det gik godt nok hurtigt at komme her til.

Forandringshastigheden er stadig enorm. Ikke bare for mig personligt, men – synes det – på alle planer, i verden som helhed. Er der mon andre end mig der oplever det? Jeg tror det.

Set fra et teosofisk/spirituelt perspektiv, lever vi i en tid, hvor alt accelererer. Det er det med forandringshastigheden – næppe har jeg taget en beslutning, før den er forældet. Langsigtet planlægning synes umulig, for lige om et øjeblik ser det hele anderledes ud igen.

Fordybelsen og roen, bliver hastigt afløst af rastløshed og en indre kalden på “noget” som det kan være svært,dels at opfange, dels at overhøre. Altså en dobbelthed i den umiddelbare livsoplevelse. En vogn der kører begge veje samtidig. Indad og udad. Det kræver en del vilje og disciplin, at holde tømmerne stramt og tage skridtene et for et. Lidt frem og lidt tilbage.

Vandrehistorien om jordens undergang i december 2012 bliver nok ikke mindre, nu hvor vi går ind i “skæbneåret” – jeg mener klart det er noget vås – jorden bliver ved med at være der. Men jeg mener også at vi er midt i en energi-centrifuge der tvinger os til at tænke os om og ændre mentalitet – hver især – i forhold til vores medmenneskelighed og værnen om klodens ressourcer. Så jeg vil sige at livet som vi kender og tænker det, må gå under og erstattes af en ny måde at tænke vores liv på. Mayaernes kalender kommer til vejs ende og indleder en ny cyklus – 2012 er dermed “Det Store Nytår”. Perfekt timing i forhold til Uranus’ indgang i Vædderen = mennesket får mulighed for at begynde på en frisk, så at sige.

Astrologisk set, står vi således i en brydningstid. Det er uundgåeligt at vi får en anderledes måde at indrette samfund og tilværelse på. Vi vil fortsat se omvæltninger og reformer både herhjemme og ude i verden. Det er som om universet er gået i stilling til en ny verdensorden. De tre tunge planeter, Uranus, Neptun og Pluto har skiftet tegn indenfor få år. Et fænomen jeg ikke har kendskab til skulle have fundet sted indenfor vores tidsregning. I oktober 2012 vil også Saturn skifte tegn fra Vægt til Skorpion og afsløre hvad der ligger af hemmeligheder under overfladen. Det bliver helt sikkert ikke kedeligt!

Jeg laver ikke nytårsforsæt. Men jeg plejer at bruge den sidste dag i året til oprydning og klargøring af de nye friske datoer der kommer. Nytårsmorgen går jeg en tur ud og mærker stemningen efter den kollektive festnat. Gaderne er klistret ind i gammelt krudt og alle sover endnu. Der er forventning i luften om det nye år. Det bliver et godt år – hvis vi vælger det.

Godt Nytår.