Saturn og Jupiter ved vejs ende – og en ny begyndelse

Vi er langt inde i november 2020 og der sker ting og sager på jorden som på himmelen, så at sige.  I hvert fald i astrologisk forstand, som ikke skal forveksles med de astronomiske fakta.

Merkur gik direkte den 3. november og mødte Saturn i et kvadrat den 6. november. Derefter gik planeten ind i Skorpionen den 10. november. Den 12. november har Jupiter og Pluto haft deres tredje og sidste stævnemøde.  Mars i Vædderen har vendt snuden fremad igen den 14. november. Der var nymåne i Skorpionen den 15. november og Merkur var i opposition til Uranus, også for tredje og sidste gang i denne runde, den 17. november.  Den 21. november skifter Venus tegn og følger efter Merkur ind i Skorpionen og Solen går i Skytten.

Skal vi lige trække vejret en gang?

Har der været drama i november 2020? Ja det har der i den grad.  Trump blev stemt ud af det hvide hus, som han nægter at forlade og i vores egen andedam rasler sablerne på Christiansborg og i sociale medier over hvordan minkproduktionen i Danmark er blevet nedlagt pga en virusmutation. Nogle kalder det en skandale, andre rettidig omhu. Det faktuelle er, at en minister er gået af og oppositionen truer med at vælte regeringen…

Jupiter og Pluto i konjunktion er ingen spøg, men konjunktioner er som regel ikke de værste, fordi det er en sammensmeltning af to energier, et samarbejde, og altså ikke belagt med spændinger, krise eller modstand som sådan.  Det er mere noget med at gøre det nødvendige som tiden og omstændighederne kalder på. Om det er ministerrokader eller at en siddende præsident nærmest skal bæres væk af politiet kan sagtens være udtryk for dette.

Jupiter-Pluto konjunktionen kan være udtryk for de underliggende etisk/moralske overvejelser der altid må tages med når drastiske midler tages i brug i samfundet.  Og somme tider virker det “uretfærdigt” når disse midler rammer nogle få hårdt for at gavne højere formål. Det er en rent machiavelliansk tankegang og man kan kalde det for hensynsløst at aflive mink og nedlægge et helt erhverv af frygt for ukontrollable mutationer.  Men erhverv nedlægges jo hele tiden – uden nævneværdig kompensation – og nye erhverv opstår.  Det er en naturlov.  Jupiter-Pluto viser at noget må dø og noget nyt spire frem i samme åndedrag.

Første Jupiter-Pluto konjunktion i denne runde fandt sted i April 2020, den næste, som var mens begge planeterne var retrograde, var i Juni 2020 og nu er det så det sidste “hug” her i november.  Processen er ved at være bragt til ende. Jupiter haster videre fremad til et møde med Saturn den 21. december, kort efter at begge planeter har forladt Stenbukken og er gået i Vandbæreren – vi kan forhåbentlig begynde så småt at trække vejret frit igen.

Astrologiske tegn tyder altså på at vi kommer til at opleve nogen lettelse fra vintersolhvervet nu i december 2020. De tunge aspekter som vi har oplevet gennem hele 2020 – tripelkonjunktionen Jupiter/Saturn/Pluto i Stenbukken – vil gå i opløsning og sende nye signaler. Pluto er den langsomste af de tre og forbliver i Stenbukken endnu nogle år – frem til 2024/25. De sidste rester af traditionel tankegang og magtstrukturer vil erodere og gøre plads til det nye der er på vej.

Hvis du vil have mere at vide om hvad der kunne være i vente, vil jeg anbefale at læse Cathrine Oppenheims spændende artikel i det seneste nummer af Horoskopbladet Stjernerne (nr 9/2020 Skytten) der er på gaden i dag den 19. november 2020.