Spænd sikkerhedsselen

Vi tager lige et skriv med Merkur igen. Den lille planet med den store virkning. Især nu, oktober 2020.  Den 7. oktober har jeg noteret ordet “chokfaktor”. Det har jeg gjort, fordi Merkur er nået frem til 9 grader Skorpion og dermed opposition til Uranus der pt står 9 grader Tyr. Skorpionen udfordrer Tyren her. Eller, Uranus udfordrer Merkur og lokker hemmelighederne ud af det lukkede og låste rum.

Forvent mere af det. For Merkur er samtidig ved at være stationær, dvs at planeten bremser op, står stille en tid og vender så snuden baglæns, til retræte eller som vi siger: retrograd.  Den præcise dato for retrograd er den 14. oktober 2020 klokken 2:06 dansk tid.

Chokfaktoren har allerede manifesteret sig i Morten Østergaards afgang som formand for det radikale venstre den 7. oktober. Der kommer sikkert andre overraskelser i den kommende tid, så længe Merkur befinder sig i konfrontation med disruptionsplaneten Uranus.  Arketyperne for de to planeter er Budbringeren og Sjæleføreren (Merkur) og Provokatøren eller Oprøreren (Uranus).

Mange synes for tiden at være provokerende og andre provokerede, mens det svirrer med “nyheder” og “viden” om det ene og det andet – og samtidig en tilbageholdenhed med at sige hele “sandheden” om dette og hint. Det er konspirationsteoriernes holdeplads og det er afgørende at være meget kritisk med hvad vi hører og “tror på”.

Den 14. oktober 2020 bliver kritisk, idet Solen og Mars (der er retrograd i Vædderen) vil være i opposition og begge i kvadrat til Pluto i Stenbukken. Altså et T-kvadrat med Pluto som fokusplanet. På dette aspekt er det, at den anden af tre debatter mellem præsidentkandidater i USA vil finde sted. Denne t-kvadrat ledsages af en nymåne i 24 grader Vægt som yderligere forstærker aspektet. Det er en temmelig voldsom cocktail vi har med at gøre. Vægten er diplomatiets tegn, men det betyder også at ikke alt bliver åbenbaret og at skjulte holdninger kan komme ud på en indirekte måde, som når man får sagt en giftighed i pæn indpakning (gys). I USA har de virkelig evnet at finde de værst tænkelige datoer for deres “dueller”, astrologisk set. Det er nærmest strømførende energier der kører her. Det er pebret, inflammatorisk, heftigt og garanteret ikke rart at være i eller være vidne til.

Her i DK har vi efterårsferie i uge 42 netop som disse aspekter er højaktive og trigger enhver der har planeter eller akser i kardinale tegn – især det sidste dekanat af Vædder-Vægt og Krebs-Stenbuk.

Det må være en tid hvor vi skal tænke os gevaldig meget om før vi udtaler os. Lunten er kort, aggressionerne sidder løst. Polariseringen tager til. Det er mit bud.

Bliver det så bedre efter efterårsferien.
Næ, det kan jeg ikke påstå. Den 20. oktober vil Merkur være eksakt i oppositionen til Uranus igen og gentage hvad der foregik den 7. oktober – nu med retrograd kvalitet. Det er ligesom Merkur skruer sig frem og tilbage, frem og tilbage, hen over det åbne Uranus-sår helt frem til den 3. november. Hov – er det ikke en amerikansk mærkedag? Jo det må man vist sige at det er…  forvent det uventede, forvent at blive overrasket. Nu er det jo ikke sådan at der pludselig kommer en ny præsidentkandidat ind fra kulissen – men intet er jo efterhånden umuligt.

Men jeg glemte jo lige den 31. oktober. Der har vi igen fuldmåne med Solen i Skorpionen og Månen i Tyren… i præcis konjunktion med Uranus. Wow… nu er der røg i køkkenet. Og jeg aner ikke hvad der sker, jeg er ikke spåkone, men jeg vil anbefale at man – igen – tænker sig gevaldigt om tager nogle dybe åndedrag før man taler og handler. Merkur er på dette tidspunkt stadig retrograd og er nået til 27 grader Vægt og har dermed en smule afstand til Fuldmåneaspektet – dvs at det er muligt, hvis man anstrenger sig, at se lidt mere udefra hvad der foregår. Men Merkur kommer fremad igen i starten af November og når han kommer til 9-10 grader Skorpion i midten af November bliver Uranus – der nu også er lidt sensitiv pga fuldmånen den 31. – igen trigget, dvs at begivenhederne forhåbentlig finder en afslutning og en ny dagsorden kan begynde…

Dette efterår ligner noget hvor de lyserøde, romantiske briller bliver flået af og virkeligheden kommer til syne i et grelt lys. Verden har døjet en del i hele 2020 og vi kigger ind i måske den vanskeligste del, før vi kan ånde lettet op, måske allerede til jul.  Og ordet “lettet” skal selvfølgelig ses på baggrund af det vi har været igennem, for der er sikkert ikke noget der bliver som før 2020 – det bliver noget andet og det er måske ikke så ringe endda! Men tag det med forbehold.

Hvis jeg udtrykker mig uldent, så er det fordi jeg ikke kan spå, som sagt. Og jeg vil heller ikke. Men jeg kan se – og andre astrologer siger det samme – at vi skal spænde sikkerhedsselen og under alle omstændigheder bruge vores forstand og intelligens for at komme bedst muligt igennem resten af året.

I min mikroverden ser jeg ind i en tid, hvor jeg igen skal være farmor. Vi venter nummer to sidst i oktober – på et tidspunkt hvor “alting” ser ud til at blive vendt på hovedet.   Noget andet er, at Merkur i mit fødselshoroskop står i 10 grader Tyr som PT er ramt af Uranus – og nu tillige af Merkur i Skorpionen ligesom jeg får fuldmånen den 31. oktober at mærke. Det jeg oplever lige nu er, at være overspændt, højenergisk, stresset. Tankerne kører hurtigere end kroppen kan følge med til, så jeg har smerter der flytter sig rundt. Det er utroligt svært at slappe af. Faktisk er det en tilstand, der grænser til mani og det er afgørende at få meget hvile. Skoven er det bedste sted at lade op – eller rettere: ned. Det gode er at være bevidst om hvad der er på færde og kunne tage mine forholdsregler.

Det er bl.a. derfor astrologien er så værdifuld – vi kan forstå hvad der foregår og ikke mindst hvor længe.

I øvrigt er der grund til at tro at elektronik, trafik og kommunikation vil være ramt af nedbrud og bøvl – ikke fordi Merkur i sig selv er retrograd – men fordi teknologiplaneten Uranus er så stærkt indblandet i det. Husk backup og giv dig selv god tid – træk vejret og tæl til ti så du ikke eksploderer af frustration.